Kennisbank

10 EUROPESE richtlijnen

De Europese Commissie heeft niet alleen Richtlijnen uitgevaardigd, zoals de Richtlijn machines, de Richtlijn liften, de Richtlijn EMC en de Laagspanning Richtlijn, maar ook een aanbeveling voor liften ten behoeve van de liftveiligheid.
LEES MEER

Energiebesparing

Wegens stijgende energiekosten en de voortdurende klimaatverandering kan ook het gebouwenvervoersysteem, met name liften, worden opgenomen in de herziening voor energiebesparing. Liftservice Noord heeft diverse opties en een uitgebreid software- en hardwarepakket, specifiek gericht op energiebesparing.
LEES MEER

Wettelijke periodieke keuringen

Liftinstallaties dienen iedere 18 maanden gecertificeerd te worden en gekeurd door een officiële keurende instantie. In Nederland zijn meerdere keurende instanties actief, waaronder: Liftinstituut (LI), Chex Liftkeuringen, Veturo liftkeuringen, Bureau Veritas, TüV Nederland en Aboma + Keboma.

Tijdens de periodieke keuring vereist de keurende instantie assistentie van een bevoegde en deskundige persoon. De onderhoudsmonteur kan deze assistentie verlenen. Dit is bij ons onderhoudscontract inbegrepen. Na de keuring ontvangt de eigenaar een certificaat van goedkeuring en een rapportage van eventuele keuringspunten.

WMO-vergoeding

Afhankelijk van de gemeente waarin u woont en het beleid dat deze voert, bestaat er (soms) een mogelijkheid om een (bestaande en gebruikte) voorziening verstrekt te krijgen in natura óf dat u een financiële compensatie aanvraagt, een zogenaamd PGB (Persoons Gebonden Budget), waarmee u bijvoorbeeld een traplift kunt aanschaffen. U bepaalt dit zelf onder de WMO. Er dient wel sprake te zijn van een medische indicatie en in de meeste gevallen dient er een eigen bijdrage te worden betalen.


2019 © Liftservice Noord Oosterstraat 78A  9502 EG Stadskanaal    e-mail  info@liftservice-noord.nl
telefoon  0599 795 357    24/7 storingsdienst  0613 901 259